Teknoloji

Cungle Altı Cildimiz Neden Bu Kadar Hassas?

Bu, kazara bir tırnağı keserseniz veya kazara zarar verirseniz, tırnağınızın altındaki deriye bir şey değdiğinde olur. benzersiz acıdeneyimlemişsin demektir.

Asıl soru, vücudumuzun bazı bölgelerinin neden diğer kısımlardan farklı olduğudur. çok daha hassas?

Öncelikle parmakların anatomisine ve vücudun bu bölümünde yer alan fizyolojik faktörlere daha yakından bakalım.

ellerimiz, motor becerileri uygulama ve geliştirme Bunda oldukça iyi. Örneğin, bir kalemi alıp yazarken, bir bardağı alıp oraya koyarken ya da bir nesneyi çekmeye çalışırken tüm bunları nasıl yapabileceğimizi düşünmüyoruz. Çünkü ellerimiz ve parmaklarımız buna izin veriyor.

Bu hareketleri 3 ana sınır ve kaslarımızı kontrol eden 27 farklı kemikle gerçekleştiriyoruz.

Elimizde medyan, ulnar ve radyal 3 temel sinir var. Bu sonları binlerce bölümden oluşan bir ana yol ve bu kollardan daha küçük bölümler olarak düşünebiliriz.

Parmak uçlarımız vücudumuzun diğer tüm bölgelerine göre sınırda yoğunluğun en fazla olduğu bölgedir.

Bu sınır çizgisi yoğunluğunun santimetre kare başına ortalama 2.500 olması gerçeğinin yanı sıra, bu sınır reseptörlerinden bazıları hassasiyetimizçok arttırır.

Tırnaklar parmak uçlarımızın yanı sıra ellerimizin de işlevselliğini artıran bir diğer yapıdır.

Çiviler aslında çoğu memelinin sahip olduğu düzleştirilmiş bir şekildir. pençe bahsedilebilir. Memelilerin savunma ve temel ihtiyaçlarını karşılayan pençeler, zamanla ve değişen ihtiyaçları ile değişmiştir. evrimsel değişiklikler yoluylaçiviye dönüştü.

Tırnaklar, pençeler gibi sert bir keratin tabakasından oluşur.

Ancak hayvanların sahip olduğu pençelerden farklı olarak, yerinden çıktıklarında veya rastgele hasar gördüklerinde tamamen altta kalırlar. korumasız sınır ile biterdoğar.

Peki tırnaklarımız oldukça sert bir yapıya sahipken tırnağın altındaki bölge neden bu kadar hassas?

Vücudumuzun belirli bölgelerindeki sinir uçları, tıpkı parmak uçlarımızda olduğu gibi hassasiyeti ve işlevselliği artırmak için ağırlaşır. Öyleyse yoğun sınır çizgileri ve katı hoşgörünün buluşma noktasıkaçınılmaz olarak hassastır.

Tırnaklarımızın altındaki sınırlar nadiren dış ortama maruz kalır. Tırnakların altındaki deri varlığının %99’u tırnaklarla kaplıdır, dış etkenlerden korumalıgeçer.

Kesik derimiz tırnak uçlarımız gibi dış dünyanın uyarılarını almadığı için dışarıdan gelebilecek rastgele bir faktörle karşı karşıya kalırız. hazırlıksızve olası iletişim şok edici acı ilekarşı karşıyadır.

C-lifleri parmak uçlarımızdaki dokunma duyumuzun hassasiyet kazanmasına neden olur.

Dokunduğumuz bir cismin dokusunu veya ısısını bu lifler sayesinde algılar ve hissederiz ama tırnak altı dokularımız savunma katmanları hiç yok Çünkü tırnaklar zaten bu göreve hizmet ediyor.

  • Kaynaklar:Bilim ABC, Şekil, Bilim Adamlarına Sorun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu