Haber

Depremin 4. gününde can kaybı 12 bin 873’e yükseldi.

ANKARA (İGFA) –6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük depremin ardından Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Kilis ve Adana’da yıkıma neden oldu.

AFAD’ın açıkladığı son rakamlara göre meydana gelen büyük faciada artçı deprem sayısı her geçen saat arttı. 12 bin 873kişi öldü, 62 bin 937İnsanların yaralandığı, 6 bin 217 binanın yıkıldığı bildirildi.

Aynı gün saat 13.24’te meydana gelen ilk büyük depremden 9 saat sonra Elbistan’da 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Deprem bölgesinde olağanüstü hal ilan edildi. Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında 4. seviye alarm verildi.

Bölgede AFAD, PAK, JAK, JÖAK, DİSAK, Sahil Güvenliği, DAK, İnanç, İtfaiye, Kurtarma, MEB, STK’lar ve uluslararası arama kurtarma çalışanlarından oluşan toplam 24.727 arama kurtarma görevlisi görev yapıyor. Diğer ülkelerden arama kurtarma çalışanı sayısı 5.709’dur.

Ayrıca AFAD, Polis, Jandarma, MSB, UMKE, Ambulans Grupları, Gönüllüler, Yerel Güvenlik ve Yerel Destek Ekiplerinden görevlendirilen saha çalışanı sayısı ile bölgede çalışan toplam işçi sayısı 113.201’e yükseldi.

haberedremit.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu