Yaşam

Esat Erçetingöz’den ‘Flamingo Adası Sergisi’

İZMİR- Fotoğraf sanatçısı Esat Erçetingöz’ün “Flamingo Adası Sergisi” açıldı. Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki stant 22 Ocak 2023 tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Stantta Erçetingöz’ün İzmir Kuş Cenneti’nde çektiği flamingo fotoğraflarından oluşan 45 eser yer alıyor. Stant, İzmir’in farklı noktalarında ziyaretçilerle buluşmaya devam edecek.

İZMİR KUŞ CENNETİNDE ÇALIŞTI

Uzmanlık alanının martı olduğunu belirten Erçetingöz, neden flamingo fotoğrafı çektiğini şu sözlerle açıklıyor:

“İzmir Kuş Cenneti’ne gelip giden flamingolarla da dost olduk. Flamingolar beyaz, pembe renkli, çok güzel hayvanlardır. Ama yavrularını hep merak etmişimdir. Ben de yavrularını görmek istedim. Nasıl doğuyorlar, nasıl büyüyorlar? Nasıl beslenirler?”

‘YAVRULARIN HEPSİ SİYAH’

İzmir Kuş Cenneti’nde çalışmak için 3 aydır Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan izin beklediğini anlatan Erçetingöz, “Sonunda izin geldi. Bir rehber eşliğinde çalışmaya başladım. Ada, Tuzla’da, denizin ortasındadır. Kıyıdan yaklaşık 3 km. aralıkta. Gözetleme kulesinden baktığımda yavruları gördüm. Benim için büyük bir zevkti. Böyle bir şeye ilk defa şahit oluyorum. O küçük yavruların hepsi siyahtı. Ebeveynlerinin aksine onlar beyazdı ve yavrular siyahtı. Sonra iki yıl boyunca salina denilen kurtçukların onları yiyerek beyazladıklarını öğrendim. Ancak iki yıl sonra beyaza dönebilirler. “O dönemde yedikleri salinas solucanları onları kimyasal bir ortamda beyazlattı” diyor.

Çalışmalarının bir hafta sürdüğünü kaydeden Erçetingöz, sözlerini şöyle tamamlıyor:

“Oraya gittiğimde kendimi kaybettim. Deklanşöre her bastığımda geri geldi. Yaklaşık 5.500 fotoğraf çektim. Şu anda 45 tanesini sergiliyoruz. Flamingoların doğduktan sonra yumurtadan çıkmalarına, beslenmelerine ve yüzmeyi öğrenmelerine tanık olmak büyük bir zevkti. Sergiyi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e hediye edeceğim. Çünkü Soyer, “Ben de flamingoların belediye başkanıyım” diyen bir belediye başkanı. (DUVAR)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu