Haber

İstanbul Sarıyer’de İtalyan kilisesine düzenlenen silahlı saldırıda 1 kişi gözaltına alındı

İstanbul’un Sarıyer Büyükdere ilçesindeki Santa Maria Kilisesi’ne pazar günü ayin sırasında silahlı saldırı düzenlendi. Olayda bir kişi hayatını kaybederken, polis saldırıyla ilgisi olduğu düşünülen bir kişiyi gözaltına aldı.

Sarıyer’deki Santa Maria (Aziz Meryem) Kilisesi’ne sabah saatlerinde düzenlenen ve 1 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıda yeni bir gelişme yaşandı.

1 KİŞİ GÖZALTIDA

Polis ekipleri, kilise saldırısına karıştığı düşünülen bir kişiyi yakalayarak gözaltına aldı.

VALİ GÜL: YARALANIMIZ YOK

İstanbul Valisi Davut Gül, canlı yayında yaptığı açıklamada, “Hepimize başsağlığı diliyorum. Saldırıyı şiddetle kınıyoruz. 1972 doğumlu vatandaşımız hayatını kaybetti. Tek kişiye saldırı oldu, saldırı oldu. Yaralanan yok. Failler bulunup adli makamlara teslim edilecek.” söz konusu.

İstanbul Valisi Davut Gül

Olayın nasıl gerçekleştiği sorulduğunda Gül, “Bir kişiye maskeli iki kişi ateş ediyor, kişi hayatını kaybediyor. Polisimiz ve savcılarımızın soruşturmaları devam ediyor.”

YAYIN YASAĞI KARARI ALINDI

Saldırıya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında olaya ilişkin tüm görüntü ve ses, İstanbul Sulh Ceza Hakimliği tarafından kaydedildi. haberlerSosyal paylaşım sitelerindeki yayınların yasaklanması kararı alındı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KİLİSE RAPORU İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, baskına ilişkin Sarıyer Kaymakamı Sayın Ömer Kalaylı, Santa Maria İtalyan Kilisesi Rahibi Sayın Anton Bulai ve Polonya’nın İstanbul Başkonsolosu Sayın Witold Lesniak ile telefon görüşmesi yaptı. Tüm camiaya başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ileten Erdoğan, faillerin bir an önce yakalanması için gerekli adımların atıldığını belirtti.

“GEREKLİ ADIMLAR ATILIYOR”

Erdoğan, “Tüm camiaya başsağlığı diliyorum. Tüm örgüt arama çalışmalarını sürdürüyor. Faillerin yakalanması için gerekli adımlar atılıyor.” söz konusu.

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Öte yandan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, başsavcılığın soruşturma başlattığını belirterek, “İstanbul Sarıyer’deki Santa Maria kilisesinde ayin sırasında maskeli iki kişi tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı ve olaya ışık tutmak üzere bir başsavcı yardımcısı görevlendirildi. “Ve iki cumhuriyet savcısı görevlendirildi. Saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin tespit ve yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Soruşturma çok taraflı ve titizlikle yürütülüyor.” söz konusu.

ofajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu