Haber

İYİ Parti yabancı seçmenin sandığa gitmesi için kampanya düzenleyecek

DÜZGÜN Partisi, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 28’inci Milletvekili Genel Seçimi’ne yabancı seçmenin katılımını özendirici bir kampanya düzenleyecek.

“Demokrasiye katkıda bulunun gelin oyunuzu verin” kampanyası ile sandıktan uzakta oturan veya bulunduğu bölgede sandık bulunmayan gurbetçiler seçim merkezlerine taşınacak.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim hazırlıkları çerçevesinde Ankara’da partisinin dış temsilcilikleri ile bir araya gelerek gurbetçilerin sorunlarını, zorluklarını ve beklentilerini ele aldı.

Ardından İYİ Parti Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanlığı, gurbetçilerin özellikle “çift vatandaşlık” ve “emeklilik” konusunda yaşadıkları sorunların çözümüne yönelik seçim beyannamesi çalışmalarına başladı.

12 Nisan’da tamamlanacak olan bildiri, Akşener’e sunulmasının ardından partinin dış temsilcilikleri aracılığıyla gurbetçilerle paylaşılacak.

Ayrıca İYİ Parti, yabancı seçmenin sandığa katılımını sağlayacak çalışmalara da ağırlık veriyor.

GÜZEL PARTİ, “Demokrasiye katkıda bulunun, gelin oyunuzu verin” kampanyasıyla, sandıktan uzakta oturan veya bulunduğu bölgede sandık bulunmayan gurbetçileri oy kullanmaya, gençlere ise “Katkı Sağlayın” kampanyasıyla GÜZEL Parti, demokrasiye sahip çık, ülkene sahip çık, arkadaşını al, arabanın marşını çal ve “sandığa götür” sloganıyla bir kampanya düzenleyecek.

Yeni denizaşırı seçim bölgelerine atama

Bu ortada, ÂLÂ Partisi, Afganistan, Beyaz Rusya, Brezilya, Estonya, Fas, Kore Cumhuriyeti, Libya, Litvanya, Malezya, Nijerya, Pakistan, Portekiz ve Slovakya’nın ilk defa sandık kuracağı sandık görevlisidir. 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde Karadağ ve Tanzanya’ya temsilci atadı.

İYİ Parti’nin sandık kurulacak 75 ülkenin tamamında görevlisi, 39’unda ise yabancı temsilcisi bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu