Haber

Keçiören’de zehirlenme olayı: 2 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi gözaltında

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, ilçede bir apartman dairesinde meydana gelen zehirlenme olayıyla ilgili soruşturma kapsamında 2 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Altınok, Keçiören’de bir apartman dairesinde 2 kişinin hayatını kaybettiği, biri ağır 10 kişinin etkilendiği böcek ilacı zehirlenmesini gazetecilere bildirdi.

Bir apartman sakininin evini ilaçlaması sonrasında olayın meydana geldiğini anlatan Altınok, “Şirket yetkilileri ‘3 gün eve gelmeyeceksiniz’ diyorlar. “Kızımız ve 39 yaşındaki annesi yoğun bakımda. Kızımızın babası da yoğun bakımda. Şu anda 10 civarında sakinimiz hastanelere sevk edildi.” dedi.

“Bu tür kimyasallar kolay erişilebilir olmamalı”

Altınok, bu tür kimyasal elementlere kolay ulaşılmaması gerektiğini, ilaçlama hizmeti veren firmalara ruhsat verilmesi, sıkı kontrollere tabi tutulması ve kendilerine standartlar getirilmesi gerektiğini söyledi.

Olayla ilgili gözaltına alınan olup olmadığının sorulması üzerine Altınok, “Şu anda polisimiz gerekli incelemeleri yapıyor, olay yeri inceleme ekipleri eve girecek. Gelen raporlara göre Cumhuriyet Başsavcılığımız konuyla ilgili soruşturma başlattı. Ayrıca gereğini yapacaktır. Şu anda 2 gözaltı var.” sözlerini kullandı.

Dairelerin kapılarının kırılarak girilebileceğini belirten Altınok, dairelerde yaşayan çok sayıda kişinin baygınlık geçirdiğini söyledi.

Evini ilaçlattıran ailenin Somali kökenli olduğu iddiasının sorulması üzerine Altınok, “Evet, Somali uyruklu bir aile” dedi. cevabı verdi.

Altınok, “İlaç firması tespit edildi mi?” “Tabii aileye ulaşıldı. Polisimiz bu bilgiyi alıyor. Herkesin kanunlarımız çerçevesinde gereğini yapacağını düşünüyorum. Ama gidenleri geri getiremeyeceğiz.” sözünü kullandı.

“Kapı ve pencerelerin bantlandığı iddiası var. Doğru mu?” Soru üzerine Altınok, “Bilmiyoruz ama bantlanması gerekiyor. Çünkü bu uçucu bir kimyasal madde. Yani yapan firma ‘Bu uçucu bir madde. diğer insanları etkiler.’ Burası müstakil ev değil apartman dairesi.” şeklinde konuştu.

Altınok, evi ilaçlanan Somali asıllı aileye de ulaşıldığını ve şu anda karakolda olduklarını bildirdi.

“2 gündür koku vardı”

Gazetecilerin görüştüğü apartman sakinlerinden Songül Alkan, 2 gündür binada koku olduğunu söyledi.

Alkan, kokuyu hissettikleri anda çatıyı ve bahçeyi inceleyerek sebebini belirlemeye çalıştıklarını ancak herhangi bir bulguya rastlamadıklarını ifade etti.

Apartman sakinlerinin talebi üzerine belediyeyi ilaç uygulaması için aradıklarını anlatan Alkan, “Apartmanda Somalililer de vardı. İlaçları alıp kapıyı bantladılar. Savundular.”

Bu arada apartman çevresinde polis, AFAD, UMKE gruplarının çalışmaları sürüyor.

Zehirlenme belirtileri gösteren biri ağır 10 kişinin tedavisi Etlik Şehir Hastanesi’nde devam ediyor.

aladaghaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu