Haber

Korkunç görüntü! Fırat kıyılarında çatlaklar oluştu

Kırsal Tagil Mahallesi yakınlarındaki bölgede metrelerce uzanan yarıkların derinliğinin yer yer yaklaşık 2 metreyi bulduğu görüldü.

Harran Üniversitesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof.

Depremden sonra yer hareketlerinin ve yüzey kırılmalarının normal olduğuna işaret eden Benek, depremlerde bazı kaya modüllerinin daha kolay düştüğüne dikkat çekti.

Fırat Nehri boyunca oluşan çatlaklardan endişe edilmemesi gerektiğini ifade eden Benek, “Büyük çaplı meydana gelen depremin etkisiyle oluştu. Nehir kıyısında yaşayan bölge halkının endişe etmesine gerek yok. kırıklar hakkında.” dedi.

“Çatlaklar bazı yerlerde insan boyunu aşıyor”

TAĞIL Mahallesi sakinlerinden Ramazan Ayata da şiddetli bir şekilde hissettikleri depremde çevredeki çok sayıda evin yıkıldığını belirtti.

Dere kenarındaki merada meydana gelen sarsıntı sonrası çatlakları gördüklerini söyleyen Ayata, şöyle devam etti:

“Depremden sonra merak edip bu manzarayla karşılaştık. Çocukluğumuz burada geçti, çatlakları görünce şaşırdık. Durumdan dolayı bir şey olmaz dedik. En güçlü yer dediğimiz yer burasıysa şükredelim halimize. Büyük bir felaket yaşadık.”

Mahalle sakinlerinden Bülent Ayata, yarıkları görünce çok şaşırdığını söyledi.

Bölgede zeminin sağlam olduğuna inandıklarını anlatan Ayata, “Kayalıkların uçlarına kadar gittim, çok büyük bölümler kırıldı, nehre düşmüş ve kırılmak üzere olan devasa modüller var. Şu anda ayakta durmamız sorunlu, ufak bir sarsıntıyla yıkılmak üzere gibi görünüyor.” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu