Ekonomi

ABD borç limiti endişeleri devam ediyor

ABD’de borç limitini yükselterek temerrüde düşmemek için geri sayım devam ediyor. ABD Başkanı Joe Biden Salı günü Kongre’de Cumhuriyetçi temsilcilerle bir araya geldi ancak bu görüşmeden sonuç çıkmadı.

Aralarında ABD Temsilciler Meclisi Lideri Kevin McCarthy’nin de bulunduğu Cumhuriyetçilerle görüşmeye gelen Biden, görüşmeleri “verimli” olarak değerlendirerek önümüzdeki günlerin çok sıkı müzakerelerle geçeceğinin sinyallerini verdi. McCarthy ise ‘Ben herhangi bir hareket görmedim’ diyerek bu görüşmede fazla ilerleme kaydedilmediğini ifade etti.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ülkenin 1 Haziran’a kadar tüm ödeme yükümlülüklerini yerine getirme kabiliyetini tüketme riskiyle karşı karşıya olduğu konusunda uyardı.

Wall Street endişeli

Wall Street’in en tecrübeli isimlerinden bazıları, borç limitinin kalıcı olarak kaldırılması gerekebileceğini savunarak, ABD’nin temerrüde düşmesinin “hayal edilemez” uzun vadeli sonuçları konusunda uyarıda bulundu.

Goldman Sachs ve JPMorgan’dan yetkililerin de yer aldığı 17 üyeli Hazine Borçlanma Danışma Komitesi Yellen’e gönderdiği mektupta, “Ya tahsisatlarla eş zamanlı olarak limitleri artırmayı zorunlu kılarak ya da limitleri kaldırarak finansal yükümlülükleri yerine getirmek için alternatif bir yöntem geliştirmenin zamanı geldi” dedi. tamamen borç limiti geldi” yazdı.

Bunun ortasında Goldman Sachs, ABD’li hisse senedi yatırımcılarını niceliksel fon girişleri ve borç tavanı tartışması nedeniyle önümüzdeki aylarda oynaklığın ve belirsizliğin artabileceği konusunda uyardı.

sarikamishaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu