Haber

CHP’nin 24 Yaşındaki Milletvekili Adayı Yiğit Bıçaklı Genç Seçmenlere Seslendi

CHP’nin 24 yaşındaki milletvekili adayı Yiğit Bıçaklı, “Z kuşağının tüm özelliklerini taşıyor ve bunu ülkemin ve partimin yararına kullanmak istiyorum. Herkese seslenmek istiyorum. arkadaşlarım, meslektaşlarım, sandıklara gitsinler, güven verenlere, doğruyu söylediğine inananlara oy versinler.”

14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde CHP’nin İstanbul 2’nci Bölge 1’inci olağan milletvekili adayı olarak gösterdiği 24 yaşındaki Yiğit Bıçaklı, genç seçmene seslendi. Bıçaklı yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

“Kasım 1998’de doğdum ve şu an 24 yaşındayım. Üniversite ve yüksek lisansımı yurt dışında yaptım, ailemin diplomatik misyonları nedeniyle fiilen 9 ülkede yaşadım, 100’e yakın ülke ve şehir gezdim. Kendimi görüyorum. Bir dünya insanı olarak Z kuşağının tüm özelliklerine sahibim ve bunu ülkemin ve partimin menfaatleri için kullanmak istiyorum.

Tüm arkadaşlarıma ve meslektaşlarıma seslenmek istiyorum. Kutulara gitmelerine izin verin. Güzel konuşanlara değil, doğruları haykırdığına inananlara oy versinler. Etkili bir Z kuşağı temsilcisi olarak onlarla aynı niteliklere sahip olduğum için sosyal medyayı çok yeterli kullanacağımı, gençlere rehberlik edeceğimi ve gençlerin dilinden anlayacağımı düşünüyorum. Sosyal medyayı kullanarak küçük sürprizler yapmayı planlıyorum. Gençlere çok güzel sürprizlerimiz olacak.”

YİĞİT BIÇAKLI KİMDİR?

Yiğit Hüseyin Numan Bıçaklı, diplomat bir ailenin çocuğu olarak 1998 yılında Ankara’da doğdu. İlköğrenimine Kudüs Fransız okulunda başladı ve Ankara Fransız okulunda tamamladı. Orta ve lise eğitimine Aşkabat Fransız Okulu’nda başlamış, 2016 yılında Ankara Fransız Okulu’nda bitirmiştir. Lisans eğitimini 2019 yılında İngiltere’de Manchester University Business School’da Ekonomi, Finans ve Uluslararası İşletme bölümlerinde tamamlamıştır. İspanya’da Barselona ESADE Üniversitesi İşletme Okulu’nda ve ardından Koç Üniversitesi’nde “Uluslararası İşletme ve Yönetim” şubesi. Yüksek lisans tezinin konusu “Z Kuşağı Işığında Küreselleşme: Dijital Küre” dir.

Akademik stajını Lüksemburg’da Price Waterhouse Coopers’ta (PWC) yaptı. 2020 yılında Brüksel’deki Belçikalı yatırım şirketi “E-Health Ventures SA”da” türkiyeStajını yatırım uzmanı olarak yaptı”. 2022 yılı Mayıs ayı itibari ile dünya çapında uluslararası bir şirketin İstanbul biriminde finans uzmanı olarak çalışmaya başladı.

Haziran 2019’da CHP’ye üye olmuştur. CHP Ankara Çankaya İlçe Teşkilatı’nın aktif üyesidir. Yurt dışında olduğu için CHP’nin gençlik teşkilatlarında görev alamadı. Ancak 6 Şubat depremlerinden sonra CHP Genel Merkezi’nde kurulan Afet Acil Yardım Koordinasyon Merkezi’nde yaklaşık bir hafta aktif olarak çalıştı. Ayrıca Mart 2015’ten beri aktif bir LÖSEV gönüllüsüdür.

İngiltere’de öğrenciyken University of Manchester Türkiye ve KKTC Öğrenci Topluluğu’nu kurdu ve 3 yıl kurucu başkanlığını yaptı. Bu dönemde KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, ekonomist Prof. diğer şehirler.

Ailesinin diplomatik misyonları nedeniyle bugüne kadar 100’e yakın şehir ve ülkeye gitmiş ve bunların 9’unda fiili olarak yaşamış. Hayatı boyunca bir ayağı Türkiye’de, bir ayağı yurt dışındaydı. Konuştuğu dillerin başında Fransızca, İngilizce, İspanyolca geliyor.”

Kaynak: ANKA / Siyaset

derecikajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu