Haber

Zelensky: Yakında bir saldırı başlatacağız

Ukrayna Devlet Lideri Volodymyr Zelenskiy, Finlandiya, İsveç, Norveç, Danimarka ve İzlanda’nın başkanlarıyla görüşmek üzere Finlandiya’ya gitti. Liderlerle görüşmeden önce Zelenskiy, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile ikili bir görüşme yaptı; İkili görüşmenin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, şunları söyledi: “Hedefimiz NATO’ya tam üyelik. Burada olma sebeplerimden biri de bu” söz konusu. Rusya-Ukrayna savaşına işaret ederek, “yakında bir saldırı başlatacaklarını”dedi Zelensky, “Sanırım o zaman Batı’dan bir miktar savaş uçağı alabiliriz”ifadeleri kullandı.

GÜNDEM: RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI VE UKRAYNA’YA YARDIM

Reuters’in haberine göre Finlandiya Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, başkent Helsinki’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde Zelenskiy’i karşılamaya yüzlerce kişinin geldiği belirtildi. “Zirvenin teması, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırı savaşı, İskandinav ülkelerinin Ukrayna’ya devam eden desteği, Ukrayna’nın Avrupa Birliği (AB) ve NATO ile ilişkileri ve Ukrayna’nın adil bir barış girişimidir.”terimler kullanıldı.

Zelensky’nin sözcüsü “Ukrayna ve beş Kuzey Avrupa ülkesi liderlerinin toplantısı, devletimize askeri yardımın daha fazla koordinasyonunu ve Ukrayna’nın Avrupa ve Avrupa-Atlantik bölgesine entegrasyonunu hedefliyor”dedi.

“Görüşmeden hemen sonra UKRAYNA’YA DÖNMEYECEĞİZ”

Zelenskiy’nin sözcüsü, Ukrayna Devlet Başkanı’nın Finlandiya’daki zirvenin ardından doğrudan Ukrayna’ya dönmeyeceğini de duyurdu. Sözcü, Finlandiya’daki görüşmelerin Ukrayna’nın askeri yeteneklerini güçlendirmeye ve Ukrayna’yı NATO üyeliğine yaklaştıracak somut adımlar atmaya odaklanacağını da belirtti.

ZELENSKY 13-14 MAYIS TARİHLERİNDE ALMANYA’DA OLACAK

Öte yandan ülke basınına yansıyan ziyaret haberinin ardından açıklama yapan Alman Federal Polisi, Zelenskiy’in 13-14 Mayıs tarihlerinde Almanya’yı ziyaret edeceğini doğruladı. Reuters’e yazılı açıklama yapan polisten yapılan açıklamaya göre, ziyaret Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un davetlisi olarak gerçekleşecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu