Haber

ABD, İsrail’de protestolara neden olan yargı düzenlemesinin gecikmesinden memnun

YENİ ABD, İsrail’de ülke çapında kitlesel protestolara ve grevlere yol açan yargı düzenlemesinin ertelenmesini “memnuniyetle karşılıyor”.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Jean-Pierre, İsrail’de ülke genelinde kitlesel protesto ve grevlere neden olan yargı düzenlemesinin ertelenmesine de değinerek, “Uzlaşma için ek zaman ve alan yaratma fırsatı sunan bu kararı memnuniyetle karşılıyoruz.” söz konusu.

Jean-Pierre, İsrail’de taraflara uzlaşma çağrısı yapmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Jean-Pierre, Tennessee eyaletinde bir ilkokula düzenlenen ve 3’ü çocuk 6 kişinin ölümüne yol açan silahlı saldırıyla ilgiliyse, Kongre’nin silahlanma maddeleri konusunda harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Jean-Pierre, ABD Başkanı Joe Biden’ın saldırı silahlarını yasaklamak için geçmişte birçok liderden daha fazla adım attığını belirtti. “Daha fazlasını yapmalıyız. Başkan Biden, Kongre’nin bu konuda harekete geçmesini istiyor çünkü artık yeter.” terimini kullandı.

ABD’nin Tennessee eyaletinin Nashville kentindeki özel bir Hristiyan okulu olan The Covenant’a düzenlenen silahlı saldırıda üçü çocuk altı kişi öldü. Metro Nashville Polis Departmanı, 2 uzun namlulu silah ve bir tabanca taşıyan saldırganın olay yerinde öldürüldüğünü bildirdi.

haberposof.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu