Haber

Batı Şeria’da İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çatışma çıktı

Gece Batı Şeria’nın çeşitli yerlerine baskın düzenleyen İsrail askerleri ile isyancı Filistinliler arasında çatışmalar çıktı.

Filistin haber ajansı WAFA’nın haberine göre işgal güçleri Ramallah, Cenin, Nablus ve Selfit kentlerine gece baskınları düzenledi.

Selifit’in batısındaki Beni Hassan kasabasında İsrail güçleri ile girişlerini engellemek isteyen Filistinliler arasında çatışmalar çıktı. İsrail askerleri Filistinlilere ateş açtı ve zehirli gaz bombaları attı. Bir Filistinli yaralanırken, onlarca kişi de gazdan boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Ramallah’ın Bilayn ve Abud köylerine baskın düzenleyen Filistinliler ile İsrail güçleri arasında çıkan olaylarda biri ağır 2 Filistinli yaralandı.

Batı Şeria’nın Cenin şehrinin Hay Sharki ve el-Merah mahallelerinde arama yapmak için evlere baskın düzenleyen İsrail askerleri, Filistinlilerin direnişiyle karşılaştı. İsrail askerleri, Hay Şarki Mahallesi’ndeki bir eve girerek, daha önce gözaltına alınıp serbest bırakılan Muhammed Şihab es-Sanuri’yi gözaltına aldı.

İsrail güçleri, Cenin kentinin Kabatiye kasabasında bir Filistinli ile Yabed kasabasında ateş açtığı araçtaki bir genci gözaltına aldı.

Nablus kentinde İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 3 Filistinli genç yaralandı. Kentin doğu kesiminde meydana gelen olayların ardından yaralılar hastanelere kaldırıldı.

İsrail ordusu yaklaşık bir aydır Gazze Şeridi’ni gece gündüz bombalarken, Batı Şeria’nın her yerine baskın yapmaya devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu