Ekonomi

Bitcoin Yarılanmasına Yaklaşırken, MicroStrategy Hisselerinin Yükselmeye Devam Etmesi Bekleniyor – Benchmark

Grayscale Bitcoin Mini Trust (BTC)
Bu ayın sonunda yapılması planlanan Bitcoin yarılanma etkinliği, yeni Bitcoin arzını %50 oranında azaltacak. Benchmark’taki analistler, bunun sonucunda MicroStrategy’nin (MSTR) hisse fiyatının yükselmeye devam edeceğini tahmin ediyor. Bu tahmin Pazartesi günü yapıldı.

Firma, hisse senedi için Al tavsiyesini teyit etti ve fiyat hedefini 990 dolardan 1875 dolara yükseltti. Pazartesi günü, piyasa öncesi işlem seansında, MSTR hissesi %11,74’lük bir artış göstererek $1608’dan fiyatlandı.

Analistler raporlarında, “Bizim görüşümüze göre, Bitcoin’in performansıyla yakından bağlantılı olan MSTR, önümüzdeki olaydan kazanç elde etmek için güçlü bir konumda: dördüncü Bitcoin yarılanması” dedi.

MicroStrategy için yeni fiyat hedefi, firmanın Bitcoin’in değerinin 2025 yılı sonunda 150.000 $’a ulaşacağı tahmininden türetilmiştir. Geçmişte Bitcoin’in yarıya inmesi olayları (2012, 2016, 2020), her bir olayın ardından Bitcoin’in fiyatında önemli artışlara yol açmıştı.

Benchmark’ın MSTR için önceki fiyat hedefi, Bitcoin’in 2025 sonunda 125.000 $’a ulaşmasına dayanıyordu. Ancak, Bitcoin’in fiyatının bu projeksiyondan bu yana yaklaşık %27 artması nedeniyle, analistler hedeflerini daha yükseğe ayarladılar.

Analistler ayrıca yeni spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonlarının (ETF’ler) piyasaya sürülmesinin, yarılanma olayının piyasa üzerindeki etkilerini artıracağına inanıyor.

Ek olarak, MicroStrategy’nin önemli Bitcoin satın alımlarını sürdürmesi bekleniyor. Şirket, Bitcoin yatırımlarını art arda 15 çeyrek boyunca artırdı ve 2025 yılı sonuna kadar Bitcoin varlıklarını 298.246 birime çıkarmak için sermaye piyasası faaliyetlerinden elde edilen fonları ve kurumsal yazılım işinden elde edilen nakit fazlasını kullanması bekleniyor.

MSTR hisselerinin mevcut piyasa fiyatı, Net Varlık Değerinin (NAV) üzerinde bir primi yansıtmaktadır. Benchmark analistleri bunu, şirketin son derece uygun faiz oranlarıyla sermaye sağlama ve bu fonları ek Bitcoin satın almak için kullanma konusundaki kanıtlanmış geçmiş performansına işaret ederek gerekçelendiriyor.

Bu makale yapay zeka teknolojisi kullanılarak hazırlanmış ve tercüme edilmiş olup bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

kizilcahamamhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu