Yaşam

Bize Hiç Öğretilmediğinden Şok Olacağınız, Her Biri Diğerinden Daha Şaşırtıcı 15 Gerçek

Tarihle ilgili birçok şey bazen iç karartıcıdır ve bazen de gülümsetir. Ama bazıları var; çok şaşırtıcı! Birbirinden ilginç tarihi bilgiler ve görsellerle donattığımız kültür köşesine hoş geldiniz… Buyrun! ??

1. Kuzey Carolina’da ayrı siyah ve beyaz su çeşmeleri. (1950, Elliott Erwitt)

2. Amerika’nın yasak olduğu dönemde Winston Churchill, 1939’da Amerika’ya yaptığı gezi için doktorlara “içecekler gereklidir” reçetesi yazdırdı.

3. Giyotin başlangıçta insancıl bir “infaz” prosedürü olarak geliştirildi: hızlı baş kesmenin, genellikle başarısız olan kılıç ve baltadan daha insancıl ve hakkaniyete uygun bir uygulama olduğu düşünülüyordu…

4. Çernobil bölgesinde görev yapan bir itfaiyeci o kadar çok radyasyona maruz kaldı ki göz rengi değişti…

5. Masa örtüsü başlangıçta herkesin yemek yemeyi bitirdikten sonra elini/ağzını silen dev bir peçete işlevi görecek şekilde tasarlandı.

6. Yakalandığı için ağlayan 16 yaşındaki Alman askeri: Hans-Georg Henke.

7. Jül Sezar Britanya’yı işgal edene kadar kimse var olduğuna inanmadı: Burayı inanılmaz zenginliklerle dolu olduğu söylenen hayali bir yer olarak düşündüler.

8. Kleopatra, eski Mısır dilini konuşan ve ailesinde yerel kültürü, eski gelenekleri ve Mısır Tanrılarını benimseyen ilk kişiydi.

9. Nazi subaylarının üniformaları ünlü moda markası Hugo Boss tarafından tasarlandı.

10. İslam Devrimi öncesi İran’dan fotoğraflar.

11. Büyük İskender 70’den fazla şehir ve bir cet adını verdi.

12. Eski Roma’da diş tedavisinden kalma bir eser…

13. Meksikalı general Santa Anna takma bacağı için büyük bir cenaze töreni düzenledi.

14. Tarihin tahminen yüzde 97’sinin kaybolduğu düşünülüyor.

Tarihin belgelenmesi çok öznel olmuştur: yani, bazen tarih olarak bildiklerimizin çoğunu aktaran bireylerin “gerçekliği”.

Tarihteki ilk yazılı belgeler yaklaşık 6 bin yıl öncesine kadar dayanmaktadır. İlk modern insan 200.000 yıl önce ortaya çıktı. Ortada 194.000 yıllık bir boşluk var…

15. Yunan filozofu ve sofist Gorgias, ölen annesinin cenaze tabutunda doğdu: Tabutu taşıyanlar, Gorgias’ın cenazesi sırasında ağladığını duydu.

yazihanhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu