Teknoloji

Çalışanlar ‘utanç verici’ dedi: Google Bard artık yazılım geliştiricilerin işini kolaylaştıracak

Hızla gelişen yapay zeka dünyasında şirketler birbiriyle mücadele ederken Google’ın bu konuda geride kaldığı düşünülüyordu. OpenAI tarafından geliştirilen GPT-3 ve GPT-4 yapay zeka modellerinin kısa sürede popüler olması, Google’ı bu alanda değerli adımlar atmaya zorladı.

ŞİMDİ 20 PROGRAMLAMA DİLİ BİLİYOR

Geçtiğimiz günlerde tanıtılan Google Bard yapay zeka uygulaması pek çok eleştirinin merkezinde yer alsa da yeni özelliklerle birlikte 20 programlama dilinde kod yazabileceği söyleniyor.

Google, yapay zeka uygulamasına getirdiği özellikler için yaptığı açıklamada, Bard’ın Java, C++ ve Python dahil 20 programlama dilinde kod yazabildiğini söyledi. Bard artık sadece kod yazmakla yetinmiyor, kodları yazarken kullanıcılara kodlar hakkında da bilgi verebiliyor.

Google, Bard’a getirdiği yeni özelliği geliştirmek için “Bu kodu daha hızlı yapabilir misiniz?” gibi sorulara daha hızlı ve etkin yanıt verebilmek için çalışmalar yürütüleceğini söyledi.

GOOGLE YAPAY ZEKA HAKKINDA İSTEDİĞİNİ ALAMADI

Bilhassa Microsoft’un kendi yapay zeka modelini Bing arama motoruna entegre etmesi Google’ı epey sıkıntıya sokmuştu.

Öyle ki geçtiğimiz günlerde Samsung’un akıllı cihazlarındaki varsayılan arama motorunu Bing ile değiştireceği söylentilerinin ardından Google’a bağlı Alphabet şirketi 3 milyar dolar zarar etti.

ÇALIŞANLARDAN GOOGLE BARD’IN KARŞILAŞMASI: UTANÇ

ChatGPT ve Bing’e karşı yeni bir hamle yapmak isteyen Google, geçtiğimiz günlerde Google Bard isimli yapay zeka uygulamasını tanıtmıştı. Google Bard’ın çalışma mantığı tıpkı Bing arama motoru gibi olsa da özellikler açısından Microsoft’un uygulamasının çok gerisinde kalıyor.

Google’ın yapay zeka alanında istenilen ivmeyi yakalayamaması, şirket bünyesinde çalışanların olumsuz yorumlarının artmasına neden oldu. Öyle ki Google şirketinde çalışan kişiler, Google’ın geliştirdiği yapay zeka uygulaması Google Bard’ın saçma sapan konuştuğunu ve diğer yapay zeka uygulamalarına karşı tamamen utanç verici olduğunu söylediler.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu