Haber

Çaykur’un özelleştirilmesi iddialarına yanıt

Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Çaykur’un özelleştirilmesi iddialarına yanıt vererek, “Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Türkiye Varlık Fonu’nun özelleştirmesine ilişkin bir husus bulunmamaktadır. Çaykur, özerk bütçesiyle kamu iktisadi teşebbüsü olarak faaliyetlerine devam etmektedir.”

Yılmaz, Plan ve Bütçe Komisyonunda milletvekillerinin 12. Kalkınma Planına ilişkin sorularını yanıtladı.

Yılmaz, sivil ve demokratik bir Anayasa yapımının kalkınma sürecine katkı sağlayacağına dikkat çekerek, “Maksimum ortak paydada buluşarak, en geniş uzlaşıyı yaratarak kalkınma planımıza ve 2053 perspektifimize destek olacaktır.”

Kur hedeflerinin bulunmadığını belirten Yılmaz, “Gelişmelere göre günlük dalgalanma var. Kurda dalgalanma oldu. Önümüzdeki dönemde böyle bir dalgalanma beklemiyoruz. Son dönemdeki gelişmeleri beklemiyoruz.” Teknik ya da politik olarak dalgalanma var.”

Yılmaz, Çaykur’un özelleştirilmesine ilişkin ise, “Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Türkiye Varlık Fonu’nun özelleştirmesine ilişkin herhangi bir konu bulunmuyor. Çaykur, özerk bütçeli bir ekonomik devlet kuruluşu olarak faaliyetlerine devam ediyor. Çaykur yatırımlarını şehirden uzakta sürdürüyor. 2023 yılında inşa edilen iki fabrika ile kapasitesi artırılarak özelleştirilmesi.” “Öyle” dedi.

Döviz korumalı mevduata ilişkin soruya ise Yılmaz, “KKM 2022’de 92,5 milyar TL ödeme yaptı. 72,8 milyar TKL’si merkez bankası, 59,5 milyar TL’si Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ödendi.” – ANKARA

habertoroslar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu