Ekonomi

Çiftçilere Bordeaux sulu gübre desteği

ANTALYA (İGFA) – Antalya Büyükşehir Belediyesi, yerel kalkınma projeleri kapsamında tarıma ve çiftçiye desteğini sürdürüyor. Bu kapsamda Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, Döşemealtı ilçesine bağlı Kovanlık Mahallesi’nde geçimini tarımdan sağlayan yöre halkına tarım ilacı olan “bordo bulamacı”nı bağışladı. Kovanlık İlçesi’nde 1500 dönümlük alan için çiftçilere 200 paket bordo şerbeti dağıtıldı. Kovanlık İlçesi çiftçileri, bakteri ve mantar hastalıklarına karşı önlem olarak kullandıkları “bordo bulamacını” zeytin ağaçlarında kullanacak. Zeytin hasadından sonra bahar aylarında kullanılan bordo macunu, ağaçların yeni sezon öncesi korunmasını sağlıyor. Bordo karışımı, ağacı verim kaybına neden olan bakteri ve mantar hastalıklarına karşı korur.

EKONOMİK ZARAR ENGELLENECEK

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Özer, “Büyükşehir Belediyesi olarak ekonomimizin temellerinden birini oluşturan tarıma desteğimizi sürdürüyoruz. Bu nedenle Kovanlık İlçesindeki çiftçilerimize bordo gübresi hibesi ile destek olduk. “Bu ilaç kullanılmadığında ağaçlar zarar görüyor ve bu da ekonomik kayıplara neden oluyor” dedi.

BAŞKANA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Kovanlık Mahalle Muhtarı Nazım Doğan, “Zeytin ağaçlarımıza büyük zarar veren bakterileri yok edebilmemiz için bu ilaç çok önemliydi. Büyükşehir Belediyesi sık sık biz çiftçilere yardımcı oluyor, üretime katkı sağlıyor. “Başkanımız Muhittin Böcek’e bize verdiği destekten dolayı şahsım ve mahalle sakinleri adına teşekkür ediyorum” dedi.

ÜCRETSİZ ALDIK

Kovanlık İlçesi’nde çiftçi olan İlyas Irmak, “Benim 400 ağacım var. Belediyemiz bunların dezenfekte edilmesi konusunda bize destek verdi. Bu ilaç sürekli atmak zorunda kaldığımız bir şey ve pahalı olan bu ilacı ücretsiz aldığımız için çok memnunuz. “Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu