Haber

Dikmece köyü direniyor: Jandarma tarım arazilerine girdi

Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Dikmece köyünde tarım ve zeytinliklerin kamulaştırılmasına karar verildi. Dikmece halkı üç gündür karara karşı çıkıyor.

ANKA’nın haberine göre, jandarma eşliğinde köylülerin kamulaştırılan arazilerine iş makineleri girdi. Köylüler yerlerinde toplanarak iş makinelerine kaba davranmaya çalıştı.

Deprem bölgesinde yeni konut yapımı için ormanlık alanların ve zeytinliklerin yapılaşmaya açılmasını öngören yönetmeliğin ardından Hatay’ın deprem bölgesindeki tarım arazilerine konut yapılması için adımlar atıldı. Önceki gün aynaların üzerine çekilen iş makineleri, dün jandarmanın savunması altında yeniden kamulaştırılan araziye girdi. Köylüler, iş makinelerinin girmesine karşı tarım arazilerinde toplandı. Jandarma, iş makinelerinin çalıştığı arazilere köylülerin geçişine izin vermedi.

‘PARÇAYA EV YAPMANIZA İZİN VERMEYECEĞİZ’

Dikmeceli hanımlar, “Ağaçlarımızı kimseye vermeyeceğiz, çocuklarımızı kimseye yedirmeyeceğiz” diyerek topraklarını savunmaya çalıştı. Bir hanım, “Bizim arazimize, tarlamıza geçmemize izin vermiyorlar. Biz buradayız, hiçbir yere gitmiyoruz. Şu anda kepçe ile çalışıyorlar, bizi korumak yerine askerlerimiz kepçeleri koruyacak, ayrıca çekilecek zeytinlerin gölgesinde utanmadan oturuyorlar. Ne o zeytinlerin hakkı helaldir ne de bizim hakkımız. Bunu bilsinler, dedi.

Başka bir kadın, “Yakınlarımızı da kaybettik. Akrabalarımız da enkaz altında kaldı. Hala çadırlarda yaşıyoruz. Askerimiz, ağabeylerimiz, evlatlarımız yanımızda olsun” dedi. Bir başka Dikmeceli hanım da “Çiftçinin ümidi, gözyaşıyla ev yapmanıza izin vermeyeceğiz” ifadeleri kullandı.

Tarlada toplanan köylüler, Arapça “Ma Rihna, Nıhna Hon” (Gitmedik, Buradayız)” ve “Havama, suyuma, toprağıma dokunma”, “Sermaye defolun bu” sloganları attı. vatan bizim”. Hanımlar, tarım arazilerine oturup “Soyanlara Yuh Yuh” şarkısını alkışlarla söylediler. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu