Sağlık

Dr. ASM’de Öldürüldü. Bağce’ye veda: “Bir İnsanı Daha Kaçırmak İstemiyoruz!”

Antalya’nın Alanya İlçesi’nde boşanma aşamasında olan eşi tarafından çalıştığı aile sağlığı merkezinde bıçaklanarak öldürüldü. Aile Hekimi Dr. Melek Bağce Yurt genelinde eş zamanlı düzenlenen anma etkinlikleriyle son yolculuğuna uğurlandı. Bilim Sıhhat Haber Ajansı (BSHA) Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taha Karaman ile görüştü. ASM’lerin şiddet karşısında savunmasız olduğunun altını çizen Karaman, kadın cinayetlerinin siyasi olduğunu ve bu konudaki yaptırımların caydırıcı olması gerektiğine dikkat çekti.

Aile Hekimi Melek Bağce’yi Tabip Odalarından Eş Zamanlı Anma!

Antalya’nın Alanya İlçesi’ndeki Damlataş 5 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nde görev başında bulunan Aile Hekimi Dr., görevdeyken boşanma aşamasına gelen eşi tarafından vahşice bıçaklanarak öldürüldü. Melek Bağce gözyaşları içinde toprağa verildi. Antalya Tabip Odası, Antalya SES Şubesi, meslek kuruluşları, doktorlar ve sağlık çalışanlarının katılımıyla Bağce’nin katledildiği ASM önünde anma töreni düzenlendi ve basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, Aile Hekimi Bağce’nin hayattan kopmasına neden olanın boşanma aşamasına gelen bir erkek değil, kadın düşmanı politikaların sonucu olduğu vurgulandı. Dr. Melek Bağce’nin ASM’de görev başındayken vahşice öldürülmesinin yankıları tüm yurtta yankı buldu. Tabip odaları ve meslek kuruluşları, Alanya’daki anma ile eş zamanlı olarak saat 12.30’da basın açıklaması yaptı. ASM’de kadın, doktor ve işçilerin katledilmesine İstanbul, Ankara, İzmir ve birçok ilde hekim ve sağlık çalışanları tepki gösterdi.

ASM’lerde Güvenlik Açısından Önemli Adımlar Atılmalıdır!

Bilim Sıhhat Haber Ajansı’na konuşan Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taha Karaman, Alanya’da ASM’de aile hekiminin öldürülmesinin birçok sorunu gün ışığına çıkardığını söyledi. Taha Karaman, Türkiye’de kadına yönelik şiddetle ilgili İstanbul Sözleşmesi’nden bir gecede çıkılması sonucunda yaşanan acı olayın ülkede sağlık sektöründe güvenlik önlemlerinin alınmadığını da ortaya koyduğunu kaydetti. Karaman sözlerini şöyle sürdürdü: “Olay, ASM’lerin güvenliği için kamu otoritesi tarafından önemli adımlar atılması gerekliliğini ortaya koymuştur. X-Ray cihazları da ASM’lerde bulunmalıdır. Bir kişinin bir sağlık kuruluşuna veya bir sağlık kuruluşuna, üzerinde kesici, delici, sıcak maddeler varken, elini sallayarak kolayca girmesi kabul edilemez ve buna engel olunmalıdır. Girişler kontrol edilmelidir. Rastgele gerekli herhangi bir olumsuz davranış için gerekli yaptırım uygulanmalıdır.

Kadın Cinayeti Politiktir!

Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Karaman, olayın diğer yönünün kadın cinayetleri olduğunu belirterek, “Kadın cinayetleri siyasidir. Bunun temel nedenlerinden biri de kadınları koruyan ve yaptırım uygulanmasına izin veren maddeler içeren İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmaktır. Kadın cinayeti faillerine uygulanan iyi hal indirimlerinden vazgeçilmelidir. Söyleyecek söz bulamıyoruz” dedi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu