Yaşam

Hayallerine Bir Hata Nedeniyle Veda Eden Gamze’nin MasterChef’ten Ayrılışı Gerçekleşti: “Her Annenin Harcı Değil”

MasterChef Türkiye’de dün akşam eleme gecesinde hayallerine veda eden isim Gamze oldu. Yarışma boyunca yaşı ve aile yaşantısı nedeniyle soru işareti olan ancak kendini herkese kanıtlayan Gamze, çok uygun plaklarda yaptığı küçük hatalar nedeniyle puanlarının düşmesine neden oldu. İşte Gamze’nin MasterChef’e vedasında yaşananlar…

Dün akşam oynanan ilk eleme türünde pomelo meyvesi kullanıldı. Ortada en iyi tabağı yapan yarışmacının adı Gamze olmasına rağmen yaptığı karideslerin bağırsaklarını temizlemeyerek en büyük hatayı yaptı.

Pomelo kullanımı ve yaratıcı tabağı büyük beğeni toplasa da bu hatası Gamze’nin şeflerden düşük puan almasına neden oldu ve birinci varyantı 14 puanla son sırada tamamladı.

Sonrasında yaptığı bruschetta ile arkadaşlarının gerisine düşen Gamze, potada Tolga ile son ikiye kaldığında hayallerine veda eden isim oldu.

Birinci tipte 14, ikinci tipte 11 puan toplayan Gamze, 25 puanla Tolga’nın gerisine düştü. Şimdiye kadar böylesine büyük bir başarıyla ilerleyen yarışmacının vedası şefler dahil herkesi üzdü.

Somer Şef, katıldığı ilk yılda yarışmadan ikinci olarak ayrılan Gamze’yi tebrik ederken gözleri yaşlarla doldu.

“Geçen yıl 2. turda elendiniz. Bu yıl MasterChef’te 9. oldunuz. İnanılmaz ilerleme kaydettiniz.”

“’Hem çocuklarınıza hem de hayallerini erteleyen kadınlara örnek olmak istiyorum’ dediniz. Onlara bu örneği fazlasıyla gösterdiğinizi düşünüyorum. Yolunuz buralara kadar geldi. çok özlediğin evlatlarınla ​​buluşmak, yolun açık olsun.”

Danilo Şef, Gamze’nin yaptığı fedakarlıkları gördüğünü ve yarışma boyunca çok iyi performans gösterdiğini söyledi. Ayrıca Gamze’ye kimsenin dediklerini dinlememesini çünkü çok yetenekli olduğunu söylemiş.

Gamzem, aslında, ne kadar yüzüne göstermesen de içimde bir şeyler kırılıyor. Bu doğru çünkü belki de buraya gelmek için herkesten daha çok çalıştın. Gerçekten de hemen önce evi terk edip buraya geldin. Bunu, çocuktan bir saatliğine de olsa ayrı kalmanın ne demek olduğunu elbette ancak bir baba-anne anlayabilir. Kendinizi çok sert bir şekilde cezalandırmayın. Çok başarılısın, çok yeteneklisin diye biri sana başka bir şey söylese inanma.’

Mehmet Şef’in sözleri Gamze’nin ne kadar büyük bir gelişme gösterdiğini kanıtladı. Ev hanımı ve 5 çocuklu bir anne olan Mehmet Şef, nereye kadar gidebilirler diye düşündüklerini ancak Gamze’nin herkesi yanılttığını belirterek, “Bu işi ne kadar sevdiğiniz belli çünkü çocuklarınızı bırakıp buraya geldiğiniz belli oluyor. , her yiğit baba için üzgünüm, her anne için değil.” söz konusu.

‘Geldiğiniz ilk yılı hatırlıyorum, bize çok güzel bir çorba sunumu yapmıştınız, tabureleri çekip çorbayı doyasıya içmiştik. İkinci yıl geldiğinde yine güzel bir sofra hazırlamışsın. Açık konuşayım, ilk başta bileğinizin sağından ve elinizin tadıyla geçmek adettendi. Bu iş çorba ya da pilavla nereye kadar gider diye düşünmedim açıkçası. Herkesi yanılttın. Son eylemlerinle ulaştığın seviyeyi gördük. Yani karidesten ete, böceğe kadar tüm yemekleri yapabilecek seviyedesiniz. Bu işi ne kadar sevdiğiniz belli, çünkü çocuklarınızı bırakıp buraya gelmek her yiğit babaya, her anneye göre değil. Çocuklarınızı bırakıp hayalleriniz için çalışmış olmanız çok takdire şayan. Geldiğiniz seviye hiç de düşük değil. Bence bu işte ilerleyeceksin, karınla ​​konuş, o sana takviye yapacaktır.’

Elenmesine rağmen ağlamamak için büyük çaba sarf eden Gamze, titreyen sesiyle başta şefler olmak üzere tüm seyircilerin yüreğine dokundu.

“Burada bazen iyi, bazen kötü yemek yedik. Hepsini tattırdım. Belki başka insanların hayali bu, gidip şeflere yemek yapsam elenenlerin aklına gelen bir şey bu. Şef, bana bunu yaşattığın için sana teşekkür ederim.’

“Yaşamak bir hayatın içinde var olmaksa yolum buradan geçti diyeceğim reis. Kazandıklarımı cebime koyup buradan erken de olsa vedalaşacağım.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu