Haber

İsrail Başbakanı: Kudüs saldırısına hızlı ve güçlü bir şekilde karşılık vereceğiz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Doğu Kudüs’te dün meydana gelen saldırıya güçlü ve hızlı bir şekilde karşılık vereceklerini açıkladı.

Netanyahu, kabine toplantısı öncesi basına yaptığı açıklamayı Twitter hesabından paylaştı.

Netanyahu, Doğu Kudüs’teki saldırıya verecekleri yanıtın “güçlü, hızlı ve kusursuz” olacağını, hızlı bir operasyonla baskınların faillerinin konutlarını yıkacaklarını kaydetti.

Gerginliği tırmandırmak istemediklerini ancak her türlü büyük duruma hazır olduklarını belirten Netanyahu, tepkileri hakkında detaylı bilgi vermedi.

Netanyahu, kendisini arayarak şokunu ve taziyelerini ileten ABD Başkanı Joe Biden’a da teşekkür etti.

İsrail’in Cenin saldırısının ardından Doğu Kudüs’te iki saldırı düzenlendi

İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı’na 26 Ocak’ta düzenlediği baskında 60 yaşında bir kadın da dahil olmak üzere 9 Filistinli hayatını kaybetti. 22 yaşındaki Filistinli hayatını kaybetti Baskının ardından bölgede çıkan olaylarda işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Er-Ram kasabasında.

Dün işgal altındaki Doğu Kudüs’te yasadışı bir Yahudi yerleşim yerine düzenlenen silahlı baskında 7 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. İsrail polisi, olay yerinden otomobille kaçan saldırganın peşine düştüğünü ve silahlı çatışmanın ardından etkisiz hale getirdiğini açıkladı.

Doğu Kudüs’ün Eski Şehir yakınlarındaki Silvan Mahallesi’nde bugün meydana gelen silahlı baskında 1’i ağır, 2 İsrailli yaralandı. İsrail polisi saldırganın etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu