Haber

Nihal Olçok’tan çok konuşulan açıklama: Erdoğan ararsa Fizan’a bile giderim

Gelecek Partisi’nin kurucularından Nihal Olçok, partisinden istifa ettiğini sosyal medya üzerinden duyurdu. Olçok, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Kurucusu olduğum Gelecek Partisi’nin kurucu üyeliğinden an itibariyle istifa ediyorum. Allah selamet versin.” Sürpriz olarak nitelendirilen bu kararın ardından Fırsat Haber’de yayınlanan ‘Aziz Akova ile Gündem Özel’ programına konuk olan Nihal Olçok, istifa sürecinin perde arkasını anlattı ve şu soruyu yanıtladı: Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşecek mi?

“AHLAK VE TEMİZ SİYASET İDDİASIYLA ÇIKTILAR”

Ahlaki ve saf siyaset argümanıyla yola çıktıklarını ancak yüzde 100 göremediklerini vurgulayan Olçok, “Artık siyasette duygu birliği, gönül birliği çok kıymetli… Ahlaki ve saf siyaset argümanıyla başladık. Tabii bunların yüzde 100’ünü zaman içinde göremedik. Siyaset kendi alanında esasen kirlidir.” Hep böyleydi ama ben kalan son umutlarımı ve inançlarımı topladım, onlardan bir şeyler inşa ettim ve bir şekilde pislikteki temizleyici faktörlerden biri olabiliriz düşüncesiyle bir partiye katıldım. Öte yandan Ahmet Davutoğlu’na da vefa borcum vardı… 15 Temmuz’dan sonraki tutumu ise, “Davranışlarından, bana gösterdiği saygıdan çok etkilendim. Bunlar benim için önemli” dedi.

“BENİM SORUNUM ONLARIN SORUNU DEĞİL”

Gelecek Partisi’nde birliği sağlayamadığını belirten Olçok, “Gün geldi Ahmet Davutoğlu böyle bir teklifte bulundu, ben de o gün çocuklarımın yanında olduğunu söyleyerek yola çıktım, bugün o borcu ödemek zorundayım. Çünkü bu dünyadaki tüm hesaplarımı görmek istiyorum ama “Yolun sonu 8 Kasım’dı… O gün o gönül birliğine ulaşamayacağımı hissettim. Yani sorunumu anlatamadım, beni anlamadılar ya da benim sorunum onların sorunu değildi” dedi.

“ERDOĞAN ÇAĞIRSA FİZAN’A GİDERİM”

Fırsat bulursa Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşüp görüşmeyeceği sorusuna da yanıt veren Olçok, “Erdoğan’la neden görüşmeyeyim? 15 Temmuz olaylarında Külliye’ye davet edildim, ikisine de gittim. Bakın arayan benim, arıyorum. Ben böyle paylaşım yapacak, naz yapacak durumda değilim. “Ya sakinleşeceğim, rahatlayacağım, ya da bu beladan öleceğim. O yüzden böyle bir tavrım ve tavrım yok. Biri beni çağırırsa Fezzan’a giderim. Yeter ki ölmeden önce bir gece rüyasız uyuyabileyim. Bütün bunların nedeni 15 Temmuz dönemindeki bilinçaltı sıkışmışlığıdır. “Bu cevapsız kalan sorular, sıkışıp kalmanızın tek sebebidir. Dolayısıyla benim için sorun yok, o nereye isterse giderim. Bu millet onu iltifat etti, onu tekrar Cumhurbaşkanı yaptı. Ben 52.3’ten daha akıllı değilim. Yapsalardı.” bir şeyler biliyor olmalılar” dedi.

AK PARTİ’YE KATILACAK MI?

AK Parti’ye girme ihtimaline ilişkin açıklama yapan Nihal Olçok, “Mevcut sorularıma cevap verilmediği sürece AK Parti’ye girmeyeceğim.”

Kaynak: Haberler.com / Politika

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu