Haber

Sinan Ogan, Cumhurbaşkanlığı Seçimi 2. Turda Kalmazsa Kimi Destekleyeceklerini Açıkladı: “Cehennemin Kapılarını Kapatmanın Zamanı Geldi”

Ata İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura çıkması durumunda kimsenin kendilerine destek vermeyeceğini belirterek, “Seçim ikinci tura kalacak. ilk tur çok yüksek değil.seçimin ikinci turu için iddialı olduğumuzu belirteyim.sonuçta dört adaydan ikisi ikinci tura çıkacak,ikisi çıkamayacak.bizce gideriz Olmadı diyelim, sonra ne yapacağız Necdet Bey’e, Ümit Bey’e, Mehmet Bey’e soracağız. İttifakımızdaki diğer siyasi partilere soracağız. İmzacılara, vatandaşlarımıza soracağız. O gün takımlar. Uyruk ve yeterlilik durumuna bakacağız. Terörle irtibat ve terörden yardım isteme durumuna bakacağız. Ortak akılla karar vereceğiz. Sağduyu bize cenneti vaat edemeyeceğimizi, ancak cehennemin kapılarını kapatmanın zamanı geldiğini gösteriyor” dedi.

Zafer Partisi, Adalet Partisi, Ülkem Partisi ve Türkiye İttifakı Partisi’nden oluşan Ata İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Ogan, bugün Ankara’da düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Oğan özetle şunları söyledi:

“Ata İttifakı olarak kısa bir süre önce gündeme geldik ve ittifakımızın bu seçimlerde Çet İttifakı olarak seçimlere gireceğini ve cumhurbaşkanı adayı olarak Çet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olduğumuzu belirtmiştik. Yaklaşık 10 günde sahaya indi.Bugün Ata İttifakı huzurundayız.Ben resmi statü kazanmış cumhurbaşkanı adayıyım.

“KAYITLI İLTİCALARI BİR YIL İÇİNDE KAYITSIZ, ŞARTSIZ, HUKUKA UYGUN VE İNSAN HAKLARINA UYGUN ŞEKİLDE GÖNDERECEK İKİNCİ İTTİFAK, İKİNCİ CUMHURBAŞKANI ADAYLARI VAR MI?”

Baskıcı bir zihniyetle yeni bir Türkiye inşa etmek mümkün değil. Gençlerimiz nefes alamıyor, hanımlarımız rahat edemiyor. Bir yanda Türk kadınının haklarını kısıtlamaya çalışan bir kitle varken diğer yanda Türk kadınının sokakta özgürce dolaşmasını istemeyen yaklaşık 13 milyonluk bir kitle var. bir mülteci kitlesi. 13 milyonluk bu Türk toplumu ve Türk adetlerine uygun olmayan bu kitlenin kadınlarımız için nasıl bir tehdit oluşturduğunu neden söylemiyorsunuz? Çet İttifakı dışında bir yıl içinde hukuk çerçevesinde, insan haklarına yakışır şekilde mültecileri kayıtsız şartsız göndermeyi vaat eden ikinci bir ittifak, ikinci bir cumhurbaşkanı adayı var mı? Hayır. Bunun sözünü veriyoruz, sözünü veriyoruz.

“TÜRK MİLLETİNİN HDP İLE HÜDAPAR ARASINA ALINMASINA VE İKİ ŞERDEN BİRİNİ SEÇMEYE ZORLANMASINA İZİN VERMEYECEĞİMİZİ BURADA SÖYLEMEK İSTİYORUM”

20 yıllık vahşi tekçi yönetim anlayışının bittiğini ve sona ereceğini Türk milletine en kısa sürede ifade edeceğiz ve bu yönetim anlayışına bir an önce son vereceğiz. Ancak bunu ilan ederken Türkiye’yi bir yanda HDP’ye, diğer yanda HÜDAPAR’a teslim etmeyeceğiz; Türk milletinin HDP ile HÜDAPAR arasında sıkışıp iki vahşetten birini seçmek zorunda kalmasına izin vermeyeceğimizi buradan ifade etmek istiyorum.”

Sinan Ogan, görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırsa kimi destekleyecekleri sorusuna Oğan, şu yanıtı verdi:

“CENNETİ VADE EDEMEZİZ AMA CEHENNEM KAPILARINI KAPATMANIN ZAMANI GELDİ”

“Seçim ikinci cinse gidecek. Dörtlü bu yarışta birinci cinste bitirme ihtimali çok yüksek değil. İkinci cins eleme konusunda iddialı olduğumuzu belirteyim. Sonunda iki 4 adaydan 2 nci cisme gidecek 2 si olmayacak.Biz oluruz diye düşünüyoruz.Bizde değiliz o zaman ne yapacağız Necdet Bey,Ümit Bey,Mehmet Bey soracağız.Diğerlerine soracağız. İttifakımızdaki siyasi partiler, imza sahiplerine, vatandaşlarımıza soracağız, o günkü takımlara bakacağız, milliyet ve ehliyet durumuna bakacağız, terörle iltisak ve terörden yardım isteme durumuna bakacağız. Sağduyu ile karar vereceğiz Sağduyu bize cenneti vaat edemeyeceğimizi, ancak cehennemin kapılarını kapatmanın zamanı geldiğini gösteriyor.

İkinci cinste kalacak olanlardan biri Cumhuriyet mi yoksa Millet mi ama ikincisi kesin değil. Bakın Ekrem İmamoğlu çıkınca bir ilçe belediye başkanı ‘Ne oldu, neden böyle bir şey oldu’ dedi değil mi? Türkiye’nin en büyük sürprizini İstanbul’da yapacağız. Bu seçimin sonucuna gençler karar verecek.”

“CUMHURİYET İTTİFAKI’NIN BU HORMON HALESİ KADINLARIMIZ İÇİN BİR TEHDİTTİR”

Sinan Oğan, HÜDAPAR ve Yeni Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılmasıyla başlayan 6284 Sayılı Kanun’la ilgili tartışmaların sorulması üzerine, “Cumhur İttifakı’nın bu hormonal hali kadınlarımızı tehdit ediyor. Mülteciler. İttifak’ın verdiği imaj kadınlarımız için daha büyük bir tehdit gibi görünse de sığınmacılar kadınlarımız için daha büyük bir tehditti.”

“ERDOĞAN Hanım KORKMAYIN SİZİNLE KONUŞUN SAHİBİNLE KONUŞABİLİRSİNİZ”

Ogan, “Eskiden rahmetle andığımız o Demirellerin, Türkeşlerin, Ecevitlerin kullandığı dil ve üslupla televizyon tartışması yapılırdı. O günlere dönelim. Televizyon karşısında tartışalım, konuşalım. Korkmayın Sayın Erdoğan korkmayın söz veriyorum siz promter ile konuşabilirsiniz” dedi.

hendek-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu