Haber

Son Şampiyon VakıfBank, Şampiyonlar Ligi’nde yeni sezona başlıyor

VakıfBank, 5 kez şampiyonluk kazandığı CEV Şampiyonlar Ligi’nde yeni döneme 7 Aralık Çarşamba günü saat 17.00’de Sırbistan temsilcisi Crvena Zvezda BEOGRAD’ı konuk edeceği müsabaka ile başlayacak. Sarı-siyahlılar, 10 kez podyuma çıktığı CEV Şampiyonlar Ligi’nde 5 şampiyonlukla en çok galibiyet alan takım konumunda.

Türkiye’nin uluslararası arenada en çok kupa kazanan takımı VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi’nde yeni dönemi Crvena Zvezda BEOGRAD müsabakasıyla açıyor. C Grubu’nda mücadele edecek sarı-siyahlılar, Sırbistan temsilcisi ile 7 Aralık Çarşamba günü saat 17.00’de VakıfBank Spor Sarayı’nda karşılaşacak; 21 Aralık Çarşamba günü saat 21.30’da Alman takımı SC Potsdam’ı konuk edecek. VakıfBank, kümedeki diğer rakibi Igor Gorgonzola NOVARA ile 10 Ocak Salı günü karşılaşacak. İtalya’daki mücadele TSİ 21:00’de başlayacak.

Giovanni Guidetti: “Şampiyonlar Ligi’nde yeni bir maceraya başlıyoruz”

VakıfBank İtalyan Başantrenörü Giovanni Guidetti, CEV Şampiyonlar Ligi’nde yeni dönemin başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Şampiyonlar Ligi’nde yeni bir maceraya başlarken çok heyecanlıyız. Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde seviye daha da yükseldi. Şampiyon olmak isteyen çok takım var. Şampiyonlar Ligi bizim için her zaman çok önemli bir turnuva olmuştur. Yeni bir sezona başladığımız için çok mutluyuz. Çok heyecanlı ve zorlu bir sezon olacak.”

Gabi: “Kazanarak başlamak çok önemli”

VakıfBank kaptanı Gabi, “Şampiyonlar Ligi sezonun en önemli turnuvalarından biri. İlk maçımız için çok heyecanlıyım. Evden başlıyor olmamız onu daha da heyecanlı kılıyor. Taraftarlarımız Şampiyonlar Ligi maçlarında salonumuzda çok güzel bir atmosfer oluşturuyor. Kazanarak başlamak çok önemlidir. Son derece iyi hazırlandık ve heyecanla maçı bekliyoruz.”

VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi’nde rekorlar grubunda

Bu dönem 21. kez CEV Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek olan VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi’nde “en çok yer alan takım” rekorunu kırmış olacak. Ayrıca sarı-siyahlılar, 5 kez şampiyonluk elde ettikleri CEV Şampiyonlar Ligi’nde en çok galibiyet alan kadro konumunda. Toplamda 10 kez kürsüye çıkan VakıfBank, bu anlamda da bir rekora sahip. CEV Şampiyonlar Ligi’nde bugüne kadar 202 maça çıkan ve 149 galibiyet alan VakıfBank, her iki alanda da turnuva tarihinde en fazla sayıya ulaşan grup oldu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu