Haber

Tekirdağ Valisi Soytürk’ten 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü mesajı

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Vali Soytürk, mesajında, Cumhuriyetin kurucusu ve bağımsızlığın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 85’inci yıl dönümünde bir kez daha şükranla andıklarını belirtti.

Hayatını ülkesine ve milletine adayan Atatürk’ün, ülkenin zor şartlarına rağmen milletinden aldığı güç ve destekle bağımsız ve milli egemenliğe dayalı Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna öncülük ettiğini belirten Soytürk, sahip olduğu imkanların kısıtlı olduğunu belirterek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün övülmeye değer pek çok meziyeti vardır. Atatürk, yetkin bir asker olmasının yanı sıra ileri görüşlü, gerçekçi, sabırlı, disiplinli, idealist, aydın ve çok yönlü bir insandı. Cumhuriyetimizin kuruluşundan sonra birçok devrim, yenilik ve reformlara imza atan, yön veren bir kişi olan Atatürk, yaptıkları ve karakter özellikleriyle “Sadece Milletimizin değil, tüm insanlığın sevgisini ve saygısını kazanmış bir liderdir.” söz konusu.

Soytürk, Türk Milletinin istiklaline ve istikbaline adanan 57 yıllık ömrün sonu olan 10 Kasım’ı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerini, eserlerini ve fedakarlıklarını anlama günü olarak algıladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük ideali, birlik ve beraberlik içerisinde Türkiye’yi müreffeh bir ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine yükseltmekti. Bugün Cumhuriyetimizin kuruluş ilke, fikir ve ideallerine bağlı kalarak, ülkemizi güçlendiriyoruz. Atatürk’ün gösterdiği istikamet.Milletimizin barış, huzur, güven ve refah içinde yaşaması için tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.Bu vesileyle Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anıyorum. Cumhuriyetimizin kurucusuna ve Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarına, şehitlerimize ve gazilerimize rahmet ve minnetle.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu