Haber

Twitter, Kovid-19’la ilgili yanlış bilgileri önleme politikasını sessizce kaldırdı

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının akabinde uygulanan siyaset değişikliklerinden bir oburu de koronavirüs siyasetlerinde oldu. Twitter’ın koronavirüsle ilgili siyasetinde, salgınla ilgili aldatıcı bilgiler içeren paylaşımlar, tezler hakkında düzeltici notlarla etiketleniyordu. Ayrıyeten, yanlış bilgi yaydığı belirtilen hesapların paylaşımları silinebiliyor yahut hesapları askıya alınabiliyordu.

Twitter, koronavirüs konusundaki siyaset değişikliğini duyurmadı, ancak sitesindeki bloğa ilgili politikayı özetleyen bir not ekledi:

“23 Kasım 2022’den itibaren geçerli olmak üzere, Twitter artık koronavirüs yanıltıcı bilgi politikasını uygulamıyor.”

Eski siyasette, aldatıcı paylaşım yapanlara ‘uyarı’ gönderiliyordu. İki ila üç ikaz alan kullanıcıların hesapları 12 saat, 4 ihtar alanların ise hesapları 7 günlüğüne kilitleniyordu.

Twitter tarafından yayınlanan bilgilere göre platform, Ocak 2022 ile Eylül 2022 ortasında koronavirüs siyasetini ihlal ettiği için 11 binden fazla hesabı askıya aldı ve yaklaşık 98 bin içeriği kaldırdı.

Site ayrıyeten, etkietlenen hesaplardan gelen tweet’leri veya retweet’leri durdurarak, cevaplarını konuşmalarda daha düşük pozisyonlarda göstererek ve tweet’lerini veya hesaplarını önerilerden hariç tutarak, politikayı ihlal ettiğine inanılan tweet’lerin yahut hesapların görünürlüğünü azaltmıştı.

Politikadaki değişiklik, Elon Musk’ın şirketi satın aldıktan sonra ortalarında içerik kontrolü, insan hakları ve irtibattan sorumlu şahıslar de dahil olmak üzere uyguladığı işten çıkarma dalgasından sonra geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu