Haber

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelensky, BAE Systems ile işbirliği anlaşması imzaladı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky, silah üretimi, güvenlik ve havacılık alanlarında faaliyet gösteren çok uluslu bir şirket olan BAE Systems’in temsilcileriyle bir araya geldi. Zelenski, ziyareti ve Ukrayna’da ofis açma kararından dolayı BAE Systems CEO’su Charles Woodburn ve ekibine teşekkür ederek, “Böyle bir dönemde özel şirketlerin ülkemizde ofis açmasını çok takdir ediyoruz. Öncelikle. Bu halkımıza verdiğimiz desteğin çok önemli bir göstergesidir.” .

Toplantı sonucunda Ukrayna Stratejik Endüstriler Bakanlığı ve BAE Systems, Başkan Zelenski ve şirketin CEO’su Woodburn’ün katılımıyla BAE Systems’in silah üretiminin yerelleştirilmesine ilişkin bir İşbirliği Anlaşması imzaladı. Ukrayna Savunma Bakanlığı ile BAE Systems arasında ayrıca yeni L119 hafif silahların onarımı, değiştirme modülleri ve üretimi konusunda işbirliğine ilişkin Çerçeve Anlaşması da imzalandı. Toplantı sonunda Woodburn’ün Ukrayna ofisinin açılması ve şirketin Ukrayna ile iş birliğinin başlaması adına Zelenski’ye hatıra belgesi sunduğu da belirtildi.

Zelenski daha önce mayıs ayında BAE Systems temsilcileriyle video konferans görüşmesi gerçekleştirerek Ukrayna’da bir ofis açılması ve daha sonra şirketin çalışmaları için onarım ve üretim tesislerinin kurulması konusunu görüşmüştü.

celikhan-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu