Ekonomi

UNDP’den Kahramanmaraş’taki girişimci kadınlara hibe desteği

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), hibe vakıf programı kapsamında “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş’ta girişimci kadınları yalnız bırakmadı.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın (KMTSO) girişimiyle Kahramanmaraş Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen programda, UNDP’nin ortasında yer alan 100 girişimci kadınla protokol imzalandı.

Proje kapsamında işletmeleri zarar gören veya depremden zarar gören patron kadınlara toplam 550 bin dolar verilecek.

Protokolün imza töreninde konuşan UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, depremlerden kentin çok olumsuz etkilendiğini belirterek, sadece konut ve konutların değil, işyerlerinin de hasar gördüğünü belirtti.

Vinton, UNDP olarak deprem bölgesindeki yaraların sarılmasına katkı sağlamak için sahada olduklarını söyledi.

“Maalesef bu yıkıcı depremden zarar gören iller arasında Kahramanmaraş da var. UNDP olarak biz bu gerçeğin farkındayız. Dolayısıyla Kahramanmaraş bizim öncelikli illerimizden biri. UNDP olarak olabildiğince hızlı analizler üretmeye çalışıyoruz. 257 kadın girişimcimize 550 bin dolarlık hibe dağıtmanın mutluluğunu yaşıyoruz.İlginizi, azminizi ve emeğinizi görünce çok ilham aldık.Karşılığında hibe programını Türkiye’ye devrettik. depremden etkilenen tüm bölge illerini de etkileyerek sayıyı 5.2 milyon dolara çıkardı.”

KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bultu, depremde iş yerleri zarar gören kadınlara takviye sağlamaya devam edeceklerini belirterek, UNDP yetkililerine teşekkür etti.

KMTSO Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Hikmet Gümüşer de hibe güçlendirme programı kapsamında kadınlara bilgi verdi.

Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaretinin ardından Vinton’u Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör karşıladı.

UNDP tarafından Büyükşehir Belediyesi’ne hibe edilen yol süpürme aracı ve engelli servis aracını inceleyen Vinton, Güngör’den bilgi aldı.

mudanya-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu