Ekonomi

Vodafone Türkiye 2022-23 mali yılı sonuçlarını açıkladı

31 Mart 2023 bitmesinin verdiği prestijle geçtiğimiz yıl 4,0 milyar TL yatırım yapan Vodafone Türkiye, 2022-23 mali yılı hizmet gelirlerinin bir önceki yıla göre yüzde 47,6’sını elde etti.[1]25,5 milyar TL’ye yükseldi.

MOBİL ABONE SAYISI 24,8 MİLYON

2022-23 mali yılı sonu prestijiyle Vodafone Türkiye’nin mobil müşteri sayısı 24,8 milyona ulaşırken, M2M (makineden makineye iletişim) dahil toplam mobil abone sayısı 28,3 milyona ulaştı. Şirketin faturalı abone sayısı son bir yılda 1,6 milyon artarak 18,4 milyona yükselirken, faturalı abone sayısı toplam abone sayısının %74,3’ünü oluşturdu. Vodafone Türkiye’nin sabit genişbantta da büyümesi devam etti. Şirket, bu mali yılda bir önceki yıla göre 32 bin sabit genişbant müşterisi kazanarak yaklaşık 1,4 milyon müşteriye ulaştı.

“DİJİTAL MÜŞTERİ” SAYISI 17,7 MİLYON OLDU

Müşterilerine en iyi dijital deneyimi yaşatmak hedefiyle faaliyetlerine devam eden Vodafone Yanımda ve Online Self Service gibi dijital kanalları kullanan aylık aktif müşteri sayısı 17,7 milyona ulaştı. Vodafone’un dijital kanallarını kullanan müşterilerin aylık toplam etkileşimi 300 milyon oldu.

VERİ KULLANIMINDA %25 ARTIŞ

2022-23 mali yılında Vodafone Türkiye müşterilerinin toplam taşınabilir data kullanımı bir önceki yıla göre %25 artarak 4.081 petabayta ulaştı.

DİJİTAL HİZMETLERE İLGİ ARTIYOR

Vodafone Türkiye de bu dönemde dijital hizmet şirketi olma yolunda önemli mesafe kat etti. Şirketin Vodafone Yanımda taşınabilir uygulaması üzerinden hayata geçirdiği online alışveriş platformu Her Şey Benim Yanımda’da Market Yanımda satışları dahil toplam satış 605 milyonu geçerken, platformun ziyaret sayısı 106 milyona yaklaştı. Vodafone’un yeni nesil taşınabilir finans çözümü Vodafone Pay’in çalışmalarını kullanan toplam kullanıcı sayısı 4,5 milyona ulaştı. Şirketin 1.000’e yakın farklı işlemi gerçekleştirebilen kişisel dijital asistanı TOBi’nin aylık tekil kullanıcı sayısı 7,6 milyona, aylık sohbet sayısı ise 28 milyona yükseldi.

Vodafone Türkiye’nin 2022-23 mali yılı sonuçlarını değerlendiren Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, şunları söyledi:

“Vodafone olarak Türkiye pazarında 17 yılı geride bıraktık. Bu süreçte Türkiye’nin en büyük uluslararası doğrudan yatırımlarından biri olarak ülkemizin büyüyen telekom pazarında yerimizi aldık. 2022-23 mali yılında toplam 4,0 milyar TL yatırım yaparak Türkiye ekonomisine ve dijitalleşmeye katkı sağladık. Yeni nesil ilişki ve dijital hizmetler şirketi olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Makroekonomik koşulların etkisiyle yüksek maliyetlerimize rağmen hedeflerimiz doğrultusunda büyümeye devam edeceğimize ve yolumuza güçlenerek devam edeceğimize inanıyoruz. Öte yandan hedef odaklı vizyonumuz doğrultusunda çevre ve toplum üzerinde yarattığımız etkiyi önemsiyor, Çevresel, Sosyal ve Yönetişim kriterlerine uygun olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Ülkemizin ve şubemizin geleceğine duyduğumuz güvenle yatırımlarımıza devam edeceğiz.”

guneyhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu