Sağlık

Yüklü miktarda satışa sunulan saf bakır bardağı “Şifa” diye satmak ne kadar mantıklı?

Instagram’da bir satıcının ‘saf bakır’ gözlük satışı gündem oldu. Peki saf bakır kap nedir? Saf bakır bir kap kalaylanmadan kullanılabilir mi? İşte o gönderiye gelen tüm cevaplar ve yorumlar ?

Tanesi 420 liradan satılan saf bakır bardaklar sosyal medyanın gündeminde.

0,85 mikron bakırdan üretilen bu kap; Bakır, gümüş ve doğal taş satışı yapan bir markanın “alternatif sağlık” kategorisinde yer almaktadır.

Özellikle ‘negatif enerji alır’ argümanı sosyal medyanın gündemine düştü.

Bakır eserlerin kalaylanmadan kullanılmasının sağlığa olumsuz faydaları bilinirken, sitenin “sıkça sorulan sorular” bölümünde bakır kapların kalaylanmadığına dair bilgiler yer alıyor.

Bakır kalaylanmadan kullanılabilir mi?

Bakır birçok yönden eşsiz bir metaldir. Mutfak eşyalarında kullanıldığında bakırın bazı olumsuz etkileri olabilir. Bu nedenle bakır kapları kullanmadan önce kalaylamanız önerilir. Kalaylama işlemi, bakırın içecekle temasını engellemek ve kullanım güvenliğini arttırmak için yapılır.

Yüksek bakır alımı bazı insanlar için zararlı olabilir. Özellikle asitli içecekler bakırla reaksiyona girerek bakırın içeceğe geçişini hızlandırabilir. Bu nedenle bakırın sağlığa zararlı olabileceği durumlarda kalaylama işlemi değerlidir.

Kalaylama, bakır kapların içecekle temas etmesini önlemenin bir yoludur. Kalay, bakırın içecekle reaksiyona girmesini engeller ve böylece içeceğin bakırdan etkilenmesini engeller. Bu nedenle bakır kapların kalaylanması kullanımda güvenlik açısından büyük değer taşır.

Özellikle asitli yiyecek veya içecekler bakır kap ve kaplarda uzun süre bekletilirse bakırın yiyecek veya içeceğe geçişi artabilir. Bu, çok fazla bakır alımına neden olabilir ve sağlık sorunlarına yol açabilir.

Kalaysız bakır bardaklara sosyal medyada tepkiler geldi ?

?

?

?

???

?

???

Acil şifalar dilerim!

Önce sağlık! Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu