Ekonomi

Ajay Banga, Dünya Bankası Başkanlığına aday gösterildi

Biden, Banga’nın gelişmekte olan ekonomilerde istihdam yaratan ve yatırım getiren ve köklü değişim zamanlarında kuruluşlara rehberlik eden başarılı küresel şirketler kurma ve yönetme konusundaki deneyimine atıfta bulunarak, Banga’nın dünyanın dört bir yanındaki küresel liderlerle ortaklık yapma konusunda kanıtlanmış bir geçmişe sahip olduğunu söyledi.

Biden, Banga’nın iklim değişikliği de dahil olmak üzere zamanın en acil sorunlarının üstesinden gelmek için kamu-özel kaynaklarını seferber etme deneyimine de değindi. Refahı teşvik etmeye yönelik iddialı gündemini nasıl yerine getirebileceği konusunda benzersiz bir bakış açısına sahip.” sözlerini kullandı.

General Atlantic’te Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor

Açıklamada Dünya Bankası Başkan adayının özgeçmişine de yer verilirken, Ajay Banga’nın şu anda General Atlantic’te Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığı kaydedildi.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Ajay Banga’nın Dünya Bankası Başkanlığı adaylığına ilişkin yaptığı açıklamada, Banga’nın doğru liderlik ve yönetim becerilerine, gelişmekte olan pazarlarda yaşama ve çalışma deneyimine sahip olduğunu ve Dünya Bankası’na liderlik ederek kilit gelişme elde edeceğini söyledi. hedefler ve bankayı iklim değişikliği gibi küresel sorunlara dönüştürmek. Zorlukların üstesinden gelmek için onları geliştirecek finansal uzmanlığa sahip olduğunu belirtti.

Ortaklık kurma konusunda geçmişinin önemine de işaret etti.

Banga’nın deneyiminin Dünya Bankası’nın aşırı yoksulluğu ortadan kaldırma ve ortak refahı genişletme hedeflerine ulaşmasına yardımcı olacağını vurgulayan Yellen, Banga’nın tarihinin kamu sektörü, özel sektör ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar arasında ortaklıklar kurmadaki önemine de işaret etti.

Yeni cumhurbaşkanının Mayıs ayı başlarında seçilmesi bekleniyor.

Öte yandan Dünya Bankası’ndan dün yapılan açıklamada, Dünya Bankası İcra Kurulu’nun mevcut başkan David Malpass’ın görevden ayrılacağını açıklamasının ardından bir sonraki lider seçimini görüşmek üzere toplandığı bildirildi.

Bir sonraki liderin taşıması gereken kriterlere de yer verilen açıklamada, yeni liderin Mayıs ayı başında seçilmesinin beklendiği kaydedildi.

Açıklamada, cumhurbaşkanı adaylarının 29 Mart’a kadar teslim edilmesi gerektiği de duyuruldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu