Haber

Ali Babacan’dan Sadullah Ergin Savunması: ‘Aşılmaz Önyargılar Var’

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in CHP listesinden milletvekili adayı olmasının yankıları devam ediyor. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yansımaların merkezinde yer alan Sadullah Ergin’i ‘aşılmayacak ön yargılar var’ diyerek savundu.

Sadullah Ergin, son dönemdeki Ergenekon ve Balyoz davalarında AK Parti’de Adalet Bakanlığı görevindeydi.

14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde CHP listesinden Ankara’dan milletvekili adayı olarak gösterilen Sadullah Ergin, bazı çevrelerden tepkiler aldı.

Ali Babacan, 21 yıllık yol arkadaşı Sadullah Ergin’i şu sözlerle savundu;

“Partimizin kurucularından, 21 yıllık yol arkadaşım Sadullah Ergin hakkında yanlış bir tartışma olduğunu görüyorum.”

“Çoğunun eksik bilgi ve üstesinden gelmemiz gereken önyargılardan kaynaklandığını anlıyorum.”

“2009-2013 yılları arasındaki demokratikleşme, reform ve AB uyum düzenlemelerinin çoğunu Sayın Sadullah’ın çabalarıyla yasalaştırdık. Adalet Bakanlığı tarihinde görülmemiş bir hızla bireysel ve toplu haklar için çalışmalar yaptı.”

“Tutuklu oranlarının düşürülmesi, adil yargılanma hakkı, kolluk kuvvetlerinin demokratikleşmesi, Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru, AİHM kararlarının Türkçe yayımlanması, anadil hakkı gibi yüzlerce değişikliğe katkı sağlamıştır.”

“Bizim şahidimiz o dönemin demokratlarıdır. Sahip olduğumuz geçmiş, demokratikleşme dönemidir. Hedefimiz tam demokratik bir Türkiye’dir. Artık yeni bir yol ayrımındayız. Önyargıları ve hatalı ezberleri aşarak birbirimizi dinleyeceğimize ve birlikte kazanacağımıza inanıyorum” dedi.

haberkadinhani.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu