Ekonomi

ESPN’in Kolej Futbolu Playoff’uyla Altı Yıllık Anlaşma İmzaladığı Bildirildi

The Athletic’e göre, ESPN (DIS) ve Kolej Futbolu Playoff’u (CFP), ESPN’in 12 takımlı turnuvayı 2031-32’ye kadar yayınlamasına olanak tanıyacak 7,8 milyar dolar değerindeki altı yıllık uzatma konusunda ön anlaşmaya vardı.

Habere göre yıllık ortalama değeri 1,3 milyar dolar olan bu anlaşma, CFP yöneticilerinin Pac-12 konferansının dağılmasının ardından genişleme planlarını tamamlamasına bağlı.

Şu anda ESPN, CFP yarı finalleri, şampiyonluk maçı ve dört büyük Yeni Yıl bowling oyununun yayın hakları için yıllık 608 milyon dolar ödemeyi içeren sözleşmenin ikinci yılında bulunuyor. Önerilen yeni uzatmada yayın hakları ücretlerinin 1,3 milyar dolara yükselmesi önemli görünebilir, ancak mevcut anlaşmanın üniversite kampüslerinde düzenlenen ilk play-off maçlarının yayın maliyetlerini hesaba katmadığı göz önüne alındığında gerçek artış oranı mütevazı.

Önerilen uzantı aynı zamanda ESPN’e, ESPN’in takdirine bağlı olarak Disney’e ait olmayan kanallar ve platformlarda yayına izin verebilecek Playoff oyunlarının yayınına alt lisans verme hakkını da verecek.

Bu anlaşma tamamlanırsa ESPN, erkekler basketbol turnuvası dışında neredeyse tüm üst düzey üniversite spor şampiyonalarının yayın haklarını alacak.

Erkekler basketbol turnuvasının yayın hakları, 2032 yılına kadar CBS, TNT ve ilgili ağ ve platformlar tarafından kontrol edilmeye devam edecek.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için lütfen şartlar ve koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu