Haber

HDP’den Mansur Yavaş Çıkışı: ‘Aday Olursa Asla Oy Vermeyiz’

HDP Eş Genel Lider Yardımcısı Tuncer Bakırhan, muhalefetin cumhurbaşkanı adayı olarak ismi geçen Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş’a asla oy vermeyeceklerini belirtti. 

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Altılı Masa’nın çıkaracağı ortak adayla ilgili konuşan Bakırhan, Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş’ın aday olması durumunda muhalefete asla destek vermeyeceklerini belirtti.

BirGün’e konuşan Bakırhan,‘Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili henüz Emek ve Özgürlük İttifakı içerisinde bir tartışmaya girmedik. Ama neden sol, sosyalist, demokrat çevreler iki kötü arasında seçim yapmak zorunda kalsın? Kendi adayımızı çıkarırız. Ankara Belediye Başkanı’nın ismi tartışılıyor. Asla ve kat’a prensiplerimizle aksi düşen bir adaya oy vermeyiz. Erdoğan’dan ne farkı var? Nasıl bir niteliğe sahiptir. Türkiye’nin temel sıkıntılarını çözmeye ait bir inanca iradeye sahip midir? Cumhurbaşkanlığı niteliği taşıyor mu? Neden berbatlar ortasında seçim yapsın Türkiye?’ ifadelerini kullandı.

“İki bloğa mahkum değiliz”

Bu durumda asla taraf olmayız. Kendi adayımızı çıkarırız. Ortaklaşabilirsek demokratik sosyalist çevrelerle bir aday çıkarırız. Brezilya’da Kolombiya’da oluyor burada niçin olmasın’ diyen Bakırhan, şöyle devam etti:

‘İki bloğa mahkum değiliz. Kürtlerin, muhalefetin oyunu alabilecek bir aday çıkarmak durumundadır muhalefet. Peşinen söylüyorum, bu türlü bir tartışmamız yok şimdi ancak Mansur Yavaş yahut ona benzeyen bir adaya asla ve kat’a oy vermeyiz. Biz Türkiye halkları için iyi şeyler yapma arayışında bir siyasi parti olarak niye sicili olumsuz tartışılan birini tercih edelim? Türkiye’nin devrimci demokrat bir geçmiş var, neden bu ilkelere uygun bir adayı hep beraber çıkarmayalım?’

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu