Haber

Ülke Karıştı: Ekvador’daki Canlı Yayın Saldırısını Soruşturan Savcı Kendi Aracında Öldürüldü!

Ekvador’da şiddet olayları her geçen gün artmaya devam ediyor. Ocak ayının ilk haftasında çete lideri Fito cezaevinden firar etti ve ülkede olağanüstü hal ilan edildi. Aynı akşam saldırganlar canlı yayın yapan bir kanala baskın düzenledi. Olayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Canlı yayın baskınını soruşturan savcı suikasta kurban gitti. Detaylar içerikte!

Kaynak:https://tr.euronews.com/2024/01/18/ek…

Güney Amerika ülkesi Ekvador’da sükunet yok. Ülkede çete liderleri ile iktidar arasında yaşanan çatışmaları tüm dünya an be an takip ediyor. Geçen hafta ülkenin en büyük çetelerinden birinin lideri olan ‘Fito’ lakaplı Macias kaçtı.

Fito’nun hapishaneden kaçışının ardından Ekvador hükümeti ülkede olağanüstü hal ilan etti. Haberlerden hatırlarsanız Fito, kaçtığı 12 bin nüfuslu cezaevinin de lideriydi ve hakkında arama kararı çıkarılmıştı.

Fito’nun kaçtığı akşam ülkede tam bir kaos yaşanmış, 10 Ocak’ta ‘TC Televizyonu’ kanalına suç çeteleri tarafından silahlı saldırı gerçekleştirilmişti.

Ekvador’da hapishane isyanları devam ederken yeni bir gelişme yaşandı. Euronews’in haberine göre, ‘TC Televizyonu’ kanalına yapılan saldırıyı soruşturan savcı Cesar Suarez, aracına düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Savcı Suarez, öldürülmeden bir gün önce polise savunma verilmemesinden şikayetçiydi.

Ekvador Devlet Başkanı Daniel Noboa, Twitter hesabından bir açıklama yayınlayarak savcıya yönelik saldırıyı kınadı ve saldırganların derhal yakalanması talimatını verdi.

Canlı yayın saldırısını araştırırken öldürülen Savcı Suarez aynı zamanda uyuşturucu kaçakçılığı, terör ve organize suçları da araştırıyordu. Suikastın ardından Ekvador’da şiddet hızla artıyor. Polis çetelerle mücadeleye yönelik operasyonlarını sürdürüyor.

haber-karakecili.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu