Haber

Çanakkale’deki tedbir 31 Ekim’e kadar uzatıldı.

ÇANAKKALE (İGFA) –Su tasarrufu için alınan tedbire ilişkin karar, Çanakkale Belediye Encümeni tarafından yeniden değerlendirildi.

Çanakkale Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, kentin tek içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan Atikhisar Barajı’nın sürdürülebilirliğinin sağlanması ve korunması amacıyla Belediye Encümeni tarafından alınan kararların geçerliliği açıklandı. Yaşam kaynağı olan suyumuzun kullanım süresi 31 Ekim 2023 tarihine kadar uzatılmıştır.

Açıklamada, Atikhisar Barajı’nın özellikle kuraklık riskine karşı korunması ve suyun ekonomik kullanımına yönelik farkındalık ve bilinç oluşturulması amacıyla alınan kararlar bir kez daha hatırlatıldı.

Buna göre;

  • Konut ve işyerlerinin ön ve içlerinin hortumla yıkanmasının yasaklanması,
  • Su tüketimi yüksek olan endüstriyel tesislerde suyun ekonomik olarak kullanılması amacıyla mevcut kullanımı dikkate alınarak kısıtlamalar getirilmekte,
  • Halı ve kilim yıkamanın yasaklanması,
  • Araçların şehir şebeke suyuyla hortumla yıkanmasının yasaklanması,
  • Araç kuaför-yıkama işletmelerinde maksimum su tüketimi. 20 m3/ay, Araç kuaför-yıkama, halı yıkama, Türk hamamı, WC vb. Su tüketimi fazla olan iş yerlerine ön ödemeli elektronik sayaç takılması, yeraltı suyu kullanımı varsa mekanik sayaç takılmasının zorunlu kılınması, dolayısıyla yeraltı suyu kullanımının belirlenmesi ,
  • Bahçenin sabah ve akşam, mümkünse kuyu suyuyla ve yağmurlama/damlalama sistemleri kullanılarak sulanması,
  • Park, bahçe, yeşil alan, tarımsal üretim alanlarında sulamanın sınırlandırılmasına, acil sulama ihtiyacı olan yerlerde ise yağmurlama ve damlama sulama yoluyla su kullanımının en aza indirilmesine oybirliğiyle karar verildi.

Daha önce 31 Ağustos 2023 tarihine kadar geçerli olan meclis kararlarının, bugün yapılan toplantı sonrasında 31 Ekim 2023 tarihine kadar geçerli olmasına karar verildi.

of-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu