Sağlık

Büyükşehirden kadın sağlığı semineri

ADANA (İGFA) – TAPV ve Adana’da yaşayan kız çocuklarının cinsel sağlık, üreme sağlığı ve hakları konusundaki farkındalıklarının artırılması, hizmetlere erişimlerinin iyileştirilmesi ve korunmaları için ilgili destek mekanizmalarına yönlendirilmelerinin sağlanması amacıyla Aralık 2023’e kadar devam edecek. cinsiyete dayalı şiddete karşı. Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın Sağlığı/Güvenli Annelik Bilgilendirme ve Danışmanlık Çalışmaları Saha Çalışmaları İşbirliği Protokolü 4 Mayıs 2023 tarihinde imzalandı.

Depremden Etkilenen Kız Çocuklarının ve Kadınların Güçlendirilmesi Projesi, bir süre önce, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu’nun (UNFPA) katkılarıyla, Türkiye Aile Planlaması Vakfı (TAPV) işbirliğiyle, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Seyhan Belediyesi iş birliğiyle başlatılmıştı. ), Türkiye ve Türkiye Hayırseverlik Fonları (TPF). Proje kapsamında; Adana toplum temelli modelle hane ziyaretleri ve psikososyal destek faaliyetleriyle 3 bin kadın ve kız çocuğuna ulaşıldı.

Seminere katılan kadınlara kadın sağlığı, üreme sağlığı, cinsel sağlık, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar ve doğum kontrol sistemleri, idrar yolu enfeksiyonu, menopoz, meme kanseri ve rahim ağzı kanseri konularında bilgiler verildi.

1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı kapsamında meme kanserinin erken tanı ve tanı yöntemleri, Kendi Kendine Meme Muayenesi (KKMM) uygulamalı olarak anlatıldı, KETEM hakkında bilgiler verildi. Seminer soru-cevap bölümüyle sona erdi.

yahsihan-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu